OPSKRIFT

STØVBOLD A LA CREME

Det er ikke hvert år, at jeg er så heldig at finde en kridhvid støvbold. Men når det sker, så skal vi have “Støvbold a la Creme”. Jeg er ikke den store svampekender, og eksperimenterer ikke med vilde svampe fra skoven. Men, de store flotte støvbolde er simpelthen ikke til at tage fejl af.
Når jeg finder en ‘bold’ er det (næsten) som at finde sin egen mad i vildmarken. Det kan kun blive godt!

Rigtig god fornøjelse
Mange hilsner fra Anne Sofie – Odenseguidepaaeventyr.dk

STØVBOLD A LA CREME
(nok til 4 stk. ristet brød)

INGREDIENSER

  • 1 frisk støvbold (den må IKKE støve)
    denne var på størrelse med en håndbold, men man kan sagtens være heldig at finde endnu større, – og så justerer du blot de øvrige ingredienser efter smag og behag)
  • 30 – 50 gr. tørrende svampe (kantareller, champignons, Karl Johan e.lign) – eller 1 – 2 bakker friske svampe
  • 1/2 løg
  • 1 – 2 fed hakket hvidløg
  • Smør / olie til stegning
  • Piskefløde (omkring 2 1/2 dl.)
  • Salt og pepper
  • Bacontern + hakket persille + evt. friskhøvlet parmesan
  • Ristet brød

OPSKRIFT

  • Hvis du bruger tørrede svampe: udblød i cirka 30 minutter før brug
    Hvis du bruger friske svampe: Rengør dem under rindende vand.
  • Skær roden af støvbolden og rengør den under rindende vand.
  • Skær støvbold og svampe i tern
  • Hak løg og hvidløg
  • Så er det klar til at komme på panden
  • Varm smør/olie på ved svag varme og tilsæt først løg, og lad simre
  • Tilsæt herefter støvbold-tern (+ friske svampe, hvis du bruger disse)
  • Steg videre ved svag varme, til ‘bolden’ begynder at ændre struktur
  • Tilsæt lidt salt og pepper
  • Tilsæt de udblødte svampe (hvis du bruger disse)
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen, lad det tykne til cremet konsistens.
    (Det er fint med en masse fløde, da det smager super godt!)
  • Smag til med salt og pepper….skal der justeres?
  • Hak persille, og høvl parmesan (evt. med en kartoffelskræller)
  • Steg bacontern (på en anden pande)
  • Rist brød
  • Anret “støvbold a la creme” på et ristet stykke ristet brød (eller en ristet morgenbolle, hvis du er i sommerhuset og ikke har andet…)
  • Hæld rødvin i glasset og VELBEKOMME

Du kan finde flere eventyrlige opskrifter hér