GRIS I STEGESO OG SYLTELAGE
Man kan lave de mest eventyrlige retter i en stegeso/Rømertopf.
Lerfadet med låg fungerer nærmest som en stor stegepose.
Al smag og saftighed forbliver i kødet, og sovsen laver sig selv!
GRIS I SYLTELAGE FRA DRUEAGURKER
Hvad gør du med syltelagen, der er tilbage i glasset når drueagurkerne eller cornichoner er spist?
Prøv at bruge lagen til din næste ovnret, og glæd dig til et herligt måltid.
Her får du opskriften på en russisk-inspireret simreret, tilberedt med svinekød og syltelagen fra drueagurker.
Arbejdsindsatsen er minimal.
Smagsoplevelsen er eventyrlig, kødet bliver mørt og sovsen laver sig selv!
4 personer
INGREDIENSER
- 1000 gr. svinenakke (udskåret i håndfuldstore klumper, )
- 4-500 gr. stegeflæsk i skiver (5 cm) eller udskåret i klumper
- 2 løg (pillet og skåret i 4 halve)
SIMRE-LAGE
- lagen fra sylteagurker (glas 250 ml)
- 1 spsk honning
- 1 spsk stærk sennep
- 1/2 dl olie
- 1 spsk mayonaise
- salt og pepper
- 2 løg (pillet og skåret i 4 halve)
FREMGANGSMÅDE
- Alle ingredienser til simre-lagen blandes sammen til en jævn konsistens.
- Simre-lagen hældes i en stegeso
- Kødet tilsættes.
- De 4 halve løg lægges ovenpå, med skærefladen nedad
- Stegesoens låg lægges på
- Sæt stegesoen i den kolde ovn
- TÆND OVNEN: 200 grader
- OVNTID: 2-2,5 timer
- Glæd dig til en eventyrlig aftensmad
Til gris i stegeso og syltelage kan du servere kartoffelmos og eventuelt syltede drueagurker.
Du kan se mere om stegesøer hér
- En stegeso er en ældgammel opfindelse, som kan dateres flere tusind år tilbage.
- Det er et lerfad med et tætsiddende låg, som er særligt velegent til langtidsstegning i en ovn
- Ideen er nemlig simpel: stegesoen optager varmen, og maden bliver sikkert og langsomt tilberedt inde i stegesoen
- Stegesoen holder på både smag, saftighed og næring.
- Hverken smagen eller fugten fordamper
- Det er let at tilberede det perfekte, møre kød.
Gris i stegeso og syltelage kan også tilberedes i en cocotte eller i en gryde med låg, beregnet til ovn.
Du kan se andre af mine eventyrlige yndlingsopskrifter her
Leave a Reply