OPSKRIFT

GRIS I STEGESO OG SYLTELAGE

Man kan lave de mest eventyrlige retter i en stegeso/Rømertopf.

Lerfadet med låg fungerer nærmest som en stor stegepose.
Al smag og saftighed forbliver i kødet, og sovsen laver sig selv!

GRIS I SYLTELAGE FRA DRUEAGURKER

Hvad gør du med syltelagen, der er tilbage i glasset når drueagurkerne eller cornichoner er spist?
Prøv at bruge lagen til din næste ovnret, og glæd dig til et herligt måltid.

Her får du opskriften på en russisk-inspireret simreret, tilberedt med svinekød og syltelagen fra drueagurker.

Arbejdsindsatsen er minimal.
Smagsoplevelsen er eventyrlig, kødet bliver mørt og sovsen laver sig selv!

4 personer

INGREDIENSER

  • 1000 gr. svinenakke (udskåret i håndfuldstore klumper, )
  • 4-500 gr. stegeflæsk i skiver (5 cm) eller udskåret i klumper
  • 2 løg (pillet og skåret i 4 halve)

SIMRE-LAGE

  • lagen fra sylteagurker (glas 250 ml)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk stærk sennep
  • 1/2 dl olie
  • 1 spsk mayonaise
  • salt og pepper
  • 2 løg (pillet og skåret i 4 halve)

FREMGANGSMÅDE

  1. Alle ingredienser til simre-lagen blandes sammen til en jævn konsistens.
  2. Simre-lagen hældes i en stegeso
  3. Kødet tilsættes.
  4. De 4 halve løg lægges ovenpå, med skærefladen nedad
  5. Stegesoens låg lægges på
  6. Sæt stegesoen i den kolde ovn
  7. TÆND OVNEN: 200 grader
  8. OVNTID: 2-2,5 timer
  9. Glæd dig til en eventyrlig aftensmad

Til gris i stegeso og syltelage kan du servere kartoffelmos og eventuelt syltede drueagurker.


Du kan se mere om stegesøer hér

  • En stegeso er en ældgammel opfindelse, som kan dateres flere tusind år tilbage.
  • Det er et lerfad med et tætsiddende låg, som er særligt velegent til langtidsstegning i en ovn
  • Ideen er nemlig simpel: stegesoen optager varmen, og maden bliver sikkert og langsomt tilberedt inde i stegesoen
  • Stegesoen holder på både smag, saftighed og næring.
  • Hverken smagen eller fugten fordamper
  • Det er let at tilberede det perfekte, møre kød.

Gris i stegeso og syltelage kan også tilberedes i en cocotte eller i en gryde med låg, beregnet til ovn.

Du kan se andre af mine eventyrlige yndlingsopskrifter her