Odenseguide OPSKRIFT

GRØN MOSKAGE MED BÆR

Server en grøn moskage med bær og mynteblade.
Det er som at lægge ‘skovens have’ på et kagefad, – tilsat hvid chokolade og dejlige bær. Uhhh, – og det smager bare godt!

Rigtig god fornøjelse
Hilsen fra Anne Sofie – Odenseguidepaaeventyr.dk

INGREDIENSER

DEN GRØNNE KAGE

  • 250 g-500 g frisk spinat (alternativt frossen spinat)
  • (evt. 1 tsk grøn frugtfarve)
  • 1,5 dl. olie (oliven-, raps-, majs-) 125 g
  • 2 dl sukker 175 g
  • 3 æg
  • 5 dl hvedemel 300 g
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 gr pulviseret/blendet hvid chokolade

DEN HVIDE KAGECREME

  • 250 g mascarponeost (kold)
  • 100 ml piskefløde (kold)
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljepulver
  • lidt lime/citron saft

DEKORATION

  • friske bær (f.eks. hindbær eller ribs, blåbær, blåbær og evt. granatæblekerner,
  • mynteblade

FREMGANGSMÅDE
– Ovn 180 C
– Bagetid 45 minutter

DEN GRØNNE DEJ
1 A)
Vask den friske spinat og nip de små, stilke væk.
Opvarm de bløde, grønne blade i en gryde med en lille smule vand til bladene falder sammen. (ca. 1 – 2 minutter)
Lad det overskydende vand dryppe fra.
Blend til en ensartet masse.
ELLER
1 B) Optø den frosne spinat i en sigte, pres det overskydende vand ud.
Blend med en blender til en ensartet masse.

2) Pisk æg og sukker til en lys og luftig ‘æggesnaps’.

3) Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du stadig/skiftevis pisker i æg/sukker-massen (æggesnaps’en)

4) Rør forsigtigt spinatmassen i blandingen, indtil det samler sig til en ensartet/ensfarvet masse

5) Sigt, lidt efter lidt, mel og bagepulver i dejen. Husk at røre indimellem

6) Tilsæt den hvide pulveriserede chokolade (alternativt kan den den hvide pulviserede chokolade tilsættes ‘den hvide kagecreme’)

7) Hæld den grønne dej i en form (Ø 24cm) beklædt med bagepapir
(jeg elsker bagepapir, og bruger det til stort set al madlavning i ovn)

Bagetid: ca 40 – 45 minutter (almindelig ovn)

PRIKKE-TRICKET

Tjek om kagen er gennembagt ved at prikke i den med en strikkepind, en spids kniv eller lignende. Der må ikke hænge flydende dej ved.
Bag videre hvis den ikke er færdig (brug eventuelt Sølvpapir-tricket)

SØLVPAPIR-TRICKET

Hvis kagen har fået en flot gylden farve, men stadig er flydende indeni når man laver ‘prikke-tricket’, så læg et stykke staniol over kagen og bag videre. Herved forhindrer man at kagen bliver branket på toppen.

Når kagen er bagt, afkøles den helt på en rist.
Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, og overnatte på et bord, tildækket med et rent klæde.

DEN HVIDE CREME
1) Pisk fløden stiv i en skål (flødeskum, hårdtpisket)

2) Vend/rør marscapone-ost i flødeskummet

2) Tilsæt vanilje, sukker (+evt. pulveriseret hvid chokolade, hvis du ikke puttede det i dejen)

3) Pisk i et par minutter til cremen, vokser og og bliver mere luftig

4) Smag eventuelt til med lime-/citronsaft eller lidt reven skal
(pas på ikke at rive det bitre hvide med)

SÅDAN SAMLER DU KAGEN MED MOS
1) Skær/flæk den grønne kage i 2 dele. (top og bund)

2) Læg den underste del på et kagefad

3) Fordel fløde-/mascarponecremen på kagen

4) Den anden halvdel af kagen, smuldres ud over den hvide creme, – så det ligner blødt mos

5) Pynt med frugt og mynteblade og voila, du har en helt unik grøn moskage med bær

ANDRE EVENTYRLIGE OPSKRIFTER
der er lige til at ‘gå’ til!

Prøv for eksempel
Banankage med masser af bananer og chokolade
(brug meget gerne de bruge og kedelige, der ofte er på tilbud)
Eller
gulerodsbollerne med honning, der er super lette at bage
(gulerødderne kan skiftes ud med squash)