OPSKRIFT

Eventyrlig BORSJTJ – med en masse rødbeder

Lav en eventyrlig Borsjtj – med en masse rødbeder. Det er den skønneste rødbedesuppe, fyldt med intens velsmag og lækkerhed.

Brug alle rødbederne i kilo-posen til en omgang herligt, lækker østeuropæisk suppe. Elsket i Ukraine såvel som i Rusland.

Suppen er kraftig og til den stærke side. (det styrer du selv med chili’en)
Creme fraiche mildner smager, og er det perfekte match.

4 personer

INGREDIENSER
Ikke så meget pjat, bare det bedste af det bedste!

  • 500 gr. oksekød/ungkvæg i tern (gullasch-tern)
  • Olie til stegning (olivenolie, rapsolie el.lign)
  • Salt og pepper
  • 1 – 1,5 liter vand
  • 1 Bouillonterning (okse eller grøntsag)
  • 3-4 laurbærblade
  • 3-4 løg (skåret i grove stykker)
  • 1 kg. rødbeder (skåret i tern)
    HUSK at rødbeder farver helt vildt!
  • 1 – 2 kartofler (skåret i tern)
  • Chili (hakket frisk / tørrede chiliflager)
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille sjat eddike (cirka hvad de kan være i ‘hætten’)
  • 1 lille drys sukker

TOPPINGS

  • Sprøde bacontern
  • Creme fraice (18%)
  • Frisk timian (et drys), hakkede forårsløg, purløg el.lign.

FREMGANGSMÅDE

KØD I SUPPEGRYDEN

  1. Steg kød-tern i lidt olie ved middel varme i suppegryden.
    – hvis det koger i stedet for at stege, så prøv at skrue en smule op for varmen
    – krydr med lidt salt og pepper undervejs
  2. Tilsæt vand + smulret bouillonterning + 3-4 laurbærblade
    – kog op, og lad simre ved svag varme
    – skum af, hvis det er nødvendigt

GRØNTSAGER – på stegepande

  1. Steg de groft udskårne løg i lidt olie (pas på de ikke bliver svitsede)
  2. Efter lidt tid tilsættes resten af grøntsagerne (rødbede-tern, kartoffel-tern, hakkede hvidløg, hakkede chili
  3. Lad det simre-stege i 10-15 minutter (ikke for meget varme)

SUPPEGRYDEN

  1. Tag de stegte kød-stykker op af suppen, og gem til senere
    Laurbærbladene fjernes og kasseres
  2. Tilsæt alle de stegte grøntsager til suppen i gryden
  3. Tilsæt de hakkede dåsetomater
  4. Lad grønsagerne simre (koge svagt) i 30-45 minutter,
    gerne under låg, så suppen ikke fordamper og brænder på

SUPPEN GØRES KLAR TIL KØDSTYKKERNE

  1. Blend suppen let med en stavblender
    OBS: Pas på ikke at blende suppen fuldstændig til mos,
    – der må gerne forblive enkelte grøntsagstykker tilbage
  2. Kødstykkerne tilsættes til den letblendede suppe
  3. Tilsæt eddike og sukker, – og smag til med salt og pepper
  4. Lad suppen simre lidt videre, – eventuelt mens bordet dækkes og der kaldes til aftensmad
  • Server en omgang eventyrlig borsjtj rygende varm i gryden, eller i en suppeterrin
  • Toppings sættes i skåle på bordet, så hver især kan lave deres helt egen favoritversion.
  • Husk også noget lækkert brød

VELBEKOMME

Prøv også:
EVENTYRLIG GRÆSKARSUPPE MED STÆRK SMAG