Jeg hedder Anne Sofie Petersen, jeg er født og opvokset i Odense og jeg elsker min by.

Hele mit liv har jeg været på eventyr og udforsket de områder hvor jeg er kommet frem.

Oplevelserne starter i dét øjeblik hoveddøren lukker og jeg bevæger mig ud i verden. Der er et hav af eventyr, der ligger og venter på at blive oplevet. Både i min hjemby Odense – på Fyn – i Danmark – ja, i hele verden.

Rejseeventyr kan sagtens opleves igen og igen, på samme måde som H.C. Anderens eventyr kan genlæses utallige gange. Der dukker hele tiden nye, måske oversete detaljer op, og eventyrerne folder sig ud.
Nogle steder får man kun lov til at opleve en enkelt gang, men de gemmer sig et sted i hjernecellerne, hvorfra de uventet kan ‘poppe frem’ som skønne minder.

I dag har jeg et drømmejob, som rejseleder i verden, for GISLEV, og som guide i Odense og på Egeskov. Jeg er medlem af ODENSE TOUR GUIDES, der en en del Fyns Guideforening.

EVENTYRET FINDES RUNDT OM HJØRNET

Jeg vil gerne tage dig med på nogle af de mange små, mere eller mindre planlagte eventyr, der ligger venter på denne, vor fantastiske klode.

Jeg har ikke krydset Atlanten i en robåd, løbet fra Herodes til Pilatus – ej heller har jeg besteget de højeste bjerge eller krydset ørkner. Men, jeg har opleve smukke øjeblikke, set fantastisk natur og udforsket dejlige byer – mødt fremmede mennesker og spændende dyr.

Jeg er så eventyrligt heldig at bo i DANMARK og jeg elsker ‘den danske andegård’ overalt på jorden. ‘Her har jeg rod og her har jeg hjemme – herfra min verden går‘, skrev min absolute favorit-eventyrdigter H.C.Andersen. Med disse ord i erindring drager jeg som han, afsted igen og igen.

Min første historie handler om dengang jeg vandrede fra Sorrento-kysten til Amalfi-kysten – tværs over bjergkæden Monti Lattari. En tur, der ikke var planlagt, men som udviklede sig og blev til en uforglemmelig oplevelse.

REJSELEDER I VERDEN / GUIDE I ODENSE

Som ganske ung arbejdede jeg, lige efter gymnasiet, som rejseleder i Tyrkiet, i byen Alanya – en by som de færreste dengang havde hørt om for snart 30 år siden.

Årene gik og i 2005 skulle eventyrdigteren og multikunstneren H.C.Andersen fejres. Hele verden blev inviteret med til hans 200-års fødselsdag. Jeg sprang med på vognen og uddannede mig i 2004 som guide ved FynTour og var igen tilbage i min gamle metier som omviser og formidler. Det er verdens bedste job, og det var skønt at være tilbage på den ‘gamle hylde’ igen.

Guide-jobbet giver mig mulighed for at møde mange forskellige mennesker.
Det sjove er at jeg i selskab med mine gæster får mulighed for at ‘se’ jeg min by, Odense, med fremmede øjne.

EVENTYRET FORTSÆTTER

I 2014 uddannede jeg mig til rejseleder hos GISLEV REJSER.

Når jeg rejser som rejseleder på en grupperejse, ser jeg mange seværdigheder igen-og-igen. Det er og bliver fantastisk . Der sker altid noget nyt. Grupper er forskellige, mennesker vi møder undervejs er forskellige, vejret er omskifteligt…og, så er der alt det uforudsete.
Det er et ny og dejligt eventyr, hver eneste gang!

NYE MENNESKER – NYE OPLEVELSER

Når det planlagte program er forbi, er der dømt ‘fri leg’. Der er en time eller flere, nogen gange en hel dag, til at gå på egne opdagelser. Der er altid noget, der ikke er set, smagt eller prøvet. Nogle gange går jeg, sammen med gæsterne – eller vi følges ad et stykke vej, for så at gå videre hver for sig.

TA’ MED PÅ EVENTYR – TRODS CORONA!

I 2020 blev Danmark og verden ramt af corona.
Udlandsrejser blev kraftigt begrænsede.
Restriktioner og påbud blev iværksat både herhjemme og i udlandet.
Det er svært at følge med i hvor og hvornår man må rejse til hvilke lande.

VANDRETURE I FOKUS

Som hjemsendt rejseleder fik jeg mulighed for at trave en masse gode ture, især på Fyn! Siden er det blevet til mange skønne vandreture i vores skønne land.

Jeg skrevet om vores vandreoplevelser her på siden.

VERDEN MÅ VENTE TIL VERDEN ER KLAR

Jeg håber at jeg snart kan invitere dig med på nogle af mine mange andre eventyr.
Vi skal spise fremmed mad, lytte til musik, se byer og natur – møde fremmede kulturer med nysgerrighed.

AT REJSE ER AT LEVE

Min nysgerrighed og rejseglæde begyndte som barn.
Jeg elskede at rejse på ferier med mine forældre og søskende. Når jeg var hjemme forsvandt jeg ud i naturen, i byens kringelkroge og ind i bøgernes universer.

Jeg “læse-rejste” mig tilbage til Arabien i ´1001 og en Nats eventyr´ og slugte familiesagaen i Colorado. Jeg levede med i den russiske “Krig og Fred”. Jeg rejste over havet med Thor Heyerdahl såvel som med Odysseus og nordens vikinger. Jeg bevægede mig hjemmevant omkring på royale slotte og fulgte konger og dronningers storhed og fald. Jeg blev dus med mytologiske guder i nord og syd. Jeg har fulgt i hælene på Corleon’erne, hobitten og Kaptajn Nemo. Jeg har levet blandt masaier, krigsfanger og alverdens folkeslag. Verden er fyldt med skønne, dejlige oplevelser!

Velkommen til min BLOG

Mange hilsner fra
Anne Sofie

Følg mig også på:

fb: odenseguide på eventyr
fb. odenseguide på fyn