Odenseguide på eventyr

OM MIG

Mit navn er Anne Sofie Petersen, jeg er født og opvokset i Odense.

Hele mit liv har jeg elsket at gå på opdagelse og udforske de områder hvor jeg befinder mig. Muligheden for at opleve et nyt eventyr starter i dét øjeblik jeg lukker min hoveddør og bevæger mig ud i verden og der er et hav af eventyr, der ligger og venter på at blive oplevet. Både i min hjemby Odense – på Fyn – i Danmark – såvel som i hele verden.

Rejseeventyr kan sagtens opleves igen og igen, på samme måde som H.C.Anderens eventyr kan genlæses utallige gange. Der dukker hele tiden nye, måske oversete detaljer op, og eventyrerne folder sig ud.
Nogle eventyr får man kun lov til at opleve en enkelt gang, men de gemmer sig et sted i hjernecellerne, hvorfra de ‘popper frem’ som kære minder.

I dag har jeg et drømmejob, som rejseleder i verden, for GISLEV, og som guide i Odense, for VisitOdense

EVENTYRET FINDES RUNDT OM HJØRNET

Velkommen til min min BLOG, hvor jeg skriver om EVENTYRLIGE oplevelser.

Oplev, sammen med mig, nogle af de mange små, mere eller mindre planlagte eventyr, der ligger derude og venter på denne, vor fantastiske planet.

Anne Sofie Petersen
Odenseguide på eventyr

Jeg har ikke krydset Atlanten i en robåd, løbet fra Herodes til Pilatus – ej heller har jeg besteget de højeste bjerge eller krydset ørkner. Men, jeg har opleve smukke øjeblikke, set unik natur og udforsket fantastiske byer – mødt dejlige mennesker og spændende dyr.

Jeg er så eventyrligt heldig at bo i DANMARK og jeg elsker ‘den danske andegård’ overalt på jorden. ‘Her har jeg rod og her har jeg hjemme – herfra min verden går’, skrev min absolute favorit-eventyrdigter H.C.Andersen, og med disse ord i erindring drager jeg som han, afsted igen og igen.

Mit første blogindlæg handler om dengang jeg vandrede fra Sorrento-kysten til Amalfi-kysten – tværs over bjergkæden Monti Lattari. En tur, der ikke var planlagt, men som udviklede sig og blev til en uforglemmelig oplevelse.

Den syditalienske ferieby Sorrento ligger malerisk smukt på en klippe cirka 50 meter over den blå Napolibugt og bagved, endnu højere oppe, meget højere oppe, ligger bjergene. De når op i 1500 meters højde og danner Sorrento-halvøens dramatiske ryggrad, med smalle vandrestier og svimlende udsigter. Monti Lattari, Mælkebjergene, er opkaldt efter de flokke af geder, der tidligere levede heroppe – gederne var berømte for deres mælk, hvoraf gedehyrderne fremstillede den dejligste gedeost.

REJSELEDER I VERDEN / GUIDE I ODENSE

Som ganske ung arbejdede jeg, lige efter gymnasiet, som rejseleder i Tyrkiet, i byen Alanya – en by som de færreste havde hørt om dengang i slutfirserne. Rejsebureau’et hed FALKEREJSER og vi var bare 5 danske rejseledere i byen.

Årene gik og i 2005 skulle eventyrdigteren og multikunstneren H.C.Andersen fejres – hele verden blev inviteret med til hans 200-års fødselsdag. Jeg sprang med på vognen og uddannede mig i 2004 som guide ved FynTour og så var jeg tilbage i min gamle metier som omviser og formidler. Det er verdens bedste job, og det var herligt at være tilbage på den ‘gamle hylde’ igen. Verdens bedste ‘hylde’.

Ungerne, mine egne, var små i 2005 og jeg nød at være Mor – med kæmpe stort ‘M’. I deres opvækst var eventyret fortrinsvist herhjemme i Odense, men hvad gør det når man bor i den store digters fødeby og kan gå rundt i hans store fodspor.

Jeg elsker Danmark højest, men ønsket og lysten til at rejse, har til tider medført at jeg overså det fantastiske i vores flade land, de 4 årstider, danskerne, hyggen, de lyse nætter…..ja, – DANMARK er et SKØNT land.

…og her er så jeg, på en gynge ved Svendborg Sund

Jeg guider stadig herhjemme og jeg bliver aldrig, aldrig træt af det. Jeg møder alle mulige forskellige slags mennesker, og det sjove er at jeg gennem dem, og sammen med dem, får mulighed for at ‘se’ jeg min by med andres øjne.

Mere, vil have mere….

I 2014 uddannede jeg mig til rejseleder hos GISLEV REJSER. Jeg var klar til at rejse til udlandet, og lade drengene få lidt ‘far-tid’ derhjemme. Huset emmede af testosteron !

Det var blevet min tur til at tage danskerne ud at rejse og opleve.

Når jeg rejser med en gruppe på en arrangeret tur, ser jeg, som rejseleder, mange af de samme seværdigheder igen-og-igen. Det bliver aldrig kedeligt – der sker altid noget nyt; grupperne er forskellige, de mennesker vi møder undervejs er forskellige, vejret er omskifteligt…og, så er der alt det uforudsete.

Nye mennesker – nye oplevelser – hver gang!

Når det planlagte program er forbi, er der dømt ‘fri leg’. Der er en time eller flere, nogen gange en hel dag, til at gå på opdagelse. Der er altid noget, der ikke er set, smagt eller prøvet. Nogle gange går jeg, sammen med gæsterne, på eventyr – eller vi følges ad et stykke vej, for så at gå videre hver for sig.

TA’ MED PÅ EVENTYR

I 2020 blev Danmark og verden ramt af corona og udlandsrejser blev kraftigt begrænset. Restriktioner og påbud blev iværksat både herhjemme og i udlandet. Det var svært at følge med i hvor og hvornår man måtte rejse til hvilke lande. Jeg valgte, som mange andre, at blive i Danmark. Vi gik mange ture og nogle af disse har jeg beskrevet i blogindlæg her på siden.

Her på min blog vil invitere tage dig med på nogle af mine mange eventyr. Vi skal spise fremmed mad, lytte til musik, se byer og natur – møde fremmede kulturer med nysgerrighed.
…hvad mon gemmer sig bag det næste hjørne ?

Min nysgerrighed og rejseglæde begyndte som barn.
Jeg elskede at rejse på charterferier med mine forældre og søskende, og når jeg var hjemme forsvandt jeg ud i naturen, i byens kringelkroge og ind i bøgernes universer.

Jeg “læse-rejste” mig tilbage til Arabien i ´1001 og en Nats eventyr´ og slugte familiesagaen i Colorado. Jeg levede med i den russiske “Krig og Fred” og rejste over havet med Kon-Tiki. Jeg bevægede mig hjemmevant omkring på kongelige slotte og fulgte konger og dronningers storhed og fald. Jeg blev dus med mytologiske guder i nord og syd og jeg sejlede på havet med Odysseus, såvel som med nordens vikinger. Jeg har fulgt i hælene på Corleon’erne, hobitten og Kaptajn Nemo. Jeg har levet blandt masaier, krigsfanger og alverdens folkeslag.

Velkommen til min BLOG

Følg mig også på:

fb: odenseguide på eventyr
fb. odenseguide på fyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *