Odenseguide på eventyr

BYRUNDTUR I ODENSE /guidet tur

Varighed: 1 – 3 timer (alt efter ønske)
God fornøjelse, hilsen fra Anne Sofie

Kan man besøge Odense uden at høre om H.C. Andersen ?

Ja ! – det kan man godt !

Jeg er født og opvokset i Odense og Odenseaner med stor ‘O’ .
Jeg vil glæde mig til at vise jer min by og give jer en mindeværdig tur.

Hvert år får den fynske hovedstad besøg af tusindvis af gæster, der ønsker at se de steder hvor eventyrdigteren H.C.Andersen færdedes i sin barndom.

Odense er en gammel by og har meget mere at byde – end ‘kun’ H.C. Andersen.

Helt tilbage i vikingetiden var bebyggelsen ved Odense Å et vigtigt samlingspunkt. Navnet Odense er udsprunget af datidens ‘Odins Vi’, som var et helligsted for den nordiske overgud Odin.

I den katolske tid udviklede Odense sig til en vigtig klosterby med hele 6 klostre, hvoraf flere bygninger stadig eksistere.

Forslag til steder, der kan indgå i den guidede byrundtur:

På turen gennem byen vil jeg fortælle om kongemord og helgenkåring, middelalderens klostre og om Dronning Christine, der i slutningen af middelalderen slog sig ned i byen, hvor hun bekostede den prægtige altertavle, der kan ses i domkirken. 300 år senere flyttede Danmarks kronprinser ind på Odense Slot, hvor de fungerede som prinsguvernører – byen blev kendt som “Det lille København”.

Industrialiseringen har også sat sit præg på Odense; blandt andet i skikkelse af den tidligere Brandts Klædefabrik. Mærk stedets ånd og nyd stemningen, når vi besøger det gamle fabriksområde, der i dag er fyldt med hyggelige butikker, kunstmuseumBrandt, amfiscene og meget andet.

Odense er i disse år igang med et omfattende ombygningsprojekt, kaldet’Transformationen – Fra stor by til storby’. Hør om det spændende byggeprojekt og se de nye flotte byrum, der er ved at tage form.

GUIDET TUR
Se mere hér hvis du kunne tænke dig en guidet tur

Glæd dig til en masse spændende historier fra Odenses over 1000 år gamle historie.

Turen kan evt. kombineres med historier om H.C. Andersen eller “Kig op – Kig ned

Ander har sagt:

  • Anne Sofie Petersen gjorde det bare så godt. Alt på turen blev vist på fineste vis“.
  • Anne Sofie øste af sin viden og var utrolig sød, behagelig og dejlig at være sammen med. Vores allerstørste kompliment” 
  • Tak for en super god guidet tur i Odense og hyggelig eftermiddag. Der var stor ros for din måde at guide på: Meget afslappet og ikke bundet af en fast struktur” /Charlotte