Odenseguide på eventyr

LÆKKER GRÆSKARSUPPE MED STÆRK SMAG

Græskarsuppen er superlet at tilberede og smager eventyrligt. For eksempel når man kommer hjem efter en kold efterårsvandretur

I min barndom kendte jeg ikke til græskar, og slet ikke til græskarsuppe.
Om efteråret samlede vi roer på markerne og lavede roelygter, og så var der foder til min kanin.
I dag er roemarkerne væk og min barndoms lygter er skiftet ud med orange græskarlanterner til Halloween. En tradition vi har snuppet fra Amerika.

De herlige græskar findes i mange variationer og er vældig populære at bruge i madlavning til enhver lejlighed.

Min absolute favorit er nedenstående sanseeksplosion af farver og krydderier, selvfølgelig serveret med de lækreste toppings.

Græskarsuppen er superlet at tilberede og smager eventyrligt.
For eksempel når man kommer hjem efter en kold efterårsvandretur.

Jeg plejer at lave en stor portion suppe når jeg går igang. Så er der også til fryseren og dermed nem aftensmad til en dag, hvor tiden er knap.

Suppen er kraftig i smagen, til den stærke side.
Creme fraice mildner smager og er det perfekte match.

4-5 personer

INGREDIENSER

Ikke så meget pjat, bare det bedste af det bedste!

  • 2 græskar (hokkaido, butternut el.lign) skrælles og skæres i store tern
  • 2-3 stykker frisk ingefær (skrællet og revet/skåret i små stykker)
  • 3 løg (pillet og hakket)
  • 2-3 peberfrugter (vasket, tømt for kerner og skåret i mindre stykker)
  • 1-2 hvidløg (pillet og hakket)
  • chili (hakket frisk / tørrede chiliflager)
  • fedtstof til stegning (gerne kokosolie, alternativt olivenolie)
  • grøntsagsboullion (1 – 1/2 liter, som det passer til mængden af grøntsager i gryden)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • salt og peber

TOPPINGS:

  • Lime (skåret i både)
  • Ristede bacontern (jeg rister dem i microovnen i en lille ovnfast skål, med et stykke køkkenrulle over til at tage fedtsprøjt)
  • Purløg/forårsløg (vasket og hakket)
  • Panderistede græskarkerner (ristet på en tør pande ved middel varme til de popper)
  • Creme fraice (18%)
  • Evt. friske krydderurter (timian er godt)

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom kokosolie, græskartern, ingefær, løg, peberfrugt, hvidløg og chili i en stor gryde og sauter varme i 5-10 minutter. Varmen må ikke blive for høj.
  2. Kom grøntsagsboullion ved så det står cirka halvt op ved grøntsagerne. Husk, der kan altid tilsættes mere.
  3. Tilsæt lidt salt og peber
  4. Lad det simre under låg til græskarternene er blevet godt møre.
    De skal let kunne blendes
  5. Blend grundigt til suppen er jævn og cremet
  6. Tilsæt kokosmælk og varm op igen
  7. smag til med lime og evt mere salt og peber

Server suppen rygende varm i gryden eller en pæn suppeterrin.

Toppings serveres i skåle på bordet, så hver især kan lave deres helt egen favoritversion.

VELBEKOMME

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *