Odenseguide på eventyr

STRANDKÅL – Strandmad I Vandkanten

Spis den sprøde strandkål som en lækker snack når du er på vandretur. Eller brug den som skønt tilbehør til en picnic.

På flere danske strande vokser de frodige strandkål i sandet og mellem stenene. De blomstrer i slutningen af maj, begyndelsen af juni.
Bladene har en let krydret smag og er herlige, når frokosten skal ‘spices’ lidt op på en vandretur. De er også gode til en hyggelig picnic på strandturen.

KNÆKBRØD MED STRANDKÅL, RØGET LAKS OG ØRRED

OPSKRIFT

  • knækbrød
  • philadelphia (eller gedeost)
  • koldrøget laks / varmrøget ørred
  • vand til at skylle kålen

HUSK: en smørkniv

  1. Medbring philadelphia og fisk indpakket i avispapir, så de holder sig køligt i rygsækken. (Kan sagtens holde sig, flere dage undervejs)
  2. Evt. en køleboks, hvis du er på strandpicnic.
  3. Pluk de mindste blade fra strandkålen.
  4. Skyl bladene i lidt vand fra vandflasken.
  5. Smør knækbrødet med philadelphia og ‘byg’ din mad med rigeligt af kål og fisk.
  6. Sæt dig med udsigt til det blå vand og lyt til bølgernes sagte skvulp i strandkanten.
  7. VELBEKOMME

En god idé, er at pakke det medbragte mad ind i avispapir, der isolerer for varmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *