Odenseguide på eventyr

SPICY AMERICAN COOKIES

crunchy spicy cookies

CRUNCHY & SPICY

Jeg elsker amerikanske cookies.

THE BEST COOKIE IS A HOMEMADE COOKIE

Cookies kan være bløde eller sprøde – de er dog alle søde !

Herhjemme bager vi kun én slags !
De er sprøde, lidt spicy og super lækre.

OPSKRIFT

275 g sukker
150 g mørk farin /puddersukker
250 g blødt smør
1-2 tsk vanillesukker (eller korn af 1 vanillestang)
2 tsk stødt kanel
2 æg
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
lidt salt (et lille drys)
50 g havregryn
50 g kokosmel
150 g mørk chokolade (jeg bruger +75%)
200 g hasselnødder

TÆND OVNEN: 175 grader

  1. Pisk sukker, puddersukker, smør, vanille, kanel og æg godt sammen i en skål (lettest med håndmikser)
  2. Tilsæt mel, bagepulver, salt, havregryn og kokosmel
  3. Hak chokolade og hasselnødder og bland det ind i dejen til sidst
  4. Ælt dejen sammenhængende (lettest med hænderne)
  5. Form dejen til kugler (3-4 cm i diameter)
  6. Sæt kuglerne på en plade med bagepapir (god afstand, da de ‘smelter ud’ under bagningen)
  7. Tryk kuglerne let flade

BAGETID: cirka 10-15 minutter (midterste rille)
Kig til kagerne efter 10 minutter og juster evt. tiden.
Kagerne skal kun lige være lysebrune og må ikke blive for mørke

Afkøl dine nybagte american cookies på en bagerist

OPBEVARING: Tætsluttende dåse

Hvis du har lyst, kan du lave din egen version og eventuelt tilsætte rosiner, mandler, macadamia-nødder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *